Choď na obsah Choď na menu
 


VYŠNÉ RUŽBACHY 2009

26. 7. 2009

Prvý z ohlásených letných turnajov z príležitosti zápisu Vyšných Ružbach na futsalovú mapu východu a Slovenska sľubuje svojim obsadením mimoriadnu atraktivitu.Účasť potvrdil čerstvý Majster Slovenska RCS Košice,ktorý sa pripravuje na augustové predkolo Ligy majstrov na Cypre.Aby boli v akcii všetci hráči,postaví RCS-ko dve družstvá a príde so všetkými hviezdami.Predstavia sa i nováčikovia novej sezóny Slovenskej ligy Alcomplet PKP Košice a Nitra.Kvalitu turnaja určite podporí i špičkové regionálne družstvo Kvalita tour Poprad.Nečakaným,ale o to zaujímavejším účastníkom bude bývalý ligista Tami z Banskej Bystrice,kde futsal mimoriadne napreduje.
Predstaví sa i trojica nováčikov regionálnej 3b Extraligy Športhala Košice,bardejovský Finder a domáce Vyšné Ružbachy,pre ktoré je to krst ohňom pred vlastným obecenstvom.Desiatku dopĺňa družstvo s veľkou tradíciou a nostalgickým názvom UV SZM Poprad.

Bystrickí TAMI sa nezľakli ani majstra SR

 

 dscf1398

 

Tím TAMI BB síce na turnaji podľahol majstrovi slovenského futsalu, hanbu však neurobil.

 

Keď tím banskobystrického malého futbalu 1. MK TAMI v júli usporiadal v KIA aréne v Sásovej 1. ročník pohára TAMI CUP 2009, ako hosť si zahralo aj jedno mužstvo z Kežmarku, v ktorom hral majiteľ a obchodný riaditeľ spoločnosti TAMI. Akcia sa hosťom páčila a odozva bola za týždeň na svete. Tím dostal od šéfa východoslovenského futsalu pozvánku na prestížny turnaj O pohár starostu obce Vyšné Ružbachy, jeden z najatraktívnejších futsalových turnajov na Slovensku. Už len účasť úradujúceho majstra SR vo futsale - RCS Košice, ktorý sa pripravuje na augustové predkolo UEFA Futsal Cupu (obdoba Ligy majstrov vo futbale), bola obrovskou výzvou. Slovenský majster postavil do turnaja dve rovnocenné mužstvá so všetkými hráčmi, ktorí získali titul. Účasť tímu Tami z Banskej Bystrice označil portál futsalslovakia.sk za nečakané a zaujímavé prekvapenie.

 

Tímu Tami Banská Bystrica určil žreb skupinu B, v ktorej nastúpili elitné tímy slovenského futsalu - Kvalita Tour Košice, Dukla Sabinov, PKP Alcomplet Košice a jeden z tímov slovenského majstra - RCS Košice B.

 

“Keď sme dostali pozvánku, neváhali sme ani minútu, hoci sme vedeli, že je čas dovoleniek a nebudeme kompletní. Malý futbal v Banskej Bystrici je hlavne o kamarátoch a partiách, takže nebol problém doplniť naše mužstvo chlapcami z iných mančaftov, obzvlášť keď vedeli s kým budeme hrať,” povedal pre Bystricoviny Milan Patráš, vedúci mužstva Tami.

 

TAMI nastúpilo v zostave posilnenej o hráčov spriatelených tímov Celtik, Ikar a Capanegra: Majling M. (Celtik), Poliak W. (Tami), Výboch A.(Capanegra), Štefanovie M. (Tami), Sásik M.(Ikar), Radoš R. (Tami), Kamenský J. (Tami), Patráš M. (Tami). Všetci predviedli výkony nad hranicou svojich možností, za čo im vedúci Tami M. Patráš poďakoval.

 

 

V prvom zápase nastúpili Bystričania proti tímu Dukla Sabinov a viac ako súper im robilo problémy vysporiadať sa s odlišnými pravidlami slovenského futsalu, na ktoré z MUMF neboli zvyknutí. Všetky zápasy boli na ostrie noža, „šúchačky” a „jemnejšie” zákroky od zadu sa nebrali do úvahy. Napriek tomu v zápase Tami dominovali a po akcii na jeden dotyk skóroval do prázdnej brány J. Kamenský.
Výsledok: Dukla Sabinov - TAMI BB 0:1 gól: Kamenský J.

 

Už v druhom zápase čakal na tím slovenský majster RCS Košice. Tami si boli vedomí sily futsalového šampióna, ktorý v tomto turnaji postavil dve rovnocenné mužstvá a do zápasu šli s rešpektom a taktikou čo najmenej inkasovať. Výborne sa im to darilo až do 9. minúty, keď po spornom verdikte rozhodcovskej dvojice slovenský majster otvoril skóre zápasu. „Od tohto momentu to už bola exhibícia RCS keď najmä tretí gól v našej sieti nás nenechal chladnými a súper si vyslúžil aj náš potlesk. Trochu nás mrzí, že sme ani raz neskórovali keď najmä šance Patráša a Kamenského, ktorý trafil súperovu tyč ostali nevyužité. Zaujímavosťou zápasu bolo, že v drese RCS proti nám nastúpil Vodecký z B. Bystrice, ktorý bol v nasledujúcich zápasoch naším fanúšikom,” hovorí Milan Patráš.
Výsledok: RCS KOŠICE B - TAMI BB 4:0

 

V treťom zápase narazili na ďalšieho účastníka slovenskej ligy PKP ALCOMPLET Košice a odohrali s ním vyrovnanú partiu, napriek tomu, že nastúpili oslabení o Michala Sásika, ktorý sa zranil v zápase s RCS Kočice. Škoda dvoch nešťastných gólov dve, resp. minútu pred koncom stretnutia, ktorými prehrali inak vyrovnané stretnutie, v ktorom mal slovenský ligista navrch iba v kondícii.
Výsledok: PKP ALCOMPLET KOŠICE - TAMI BB 2:0

 

Do štvrťfinále dostali bystrickí Tami opäť tím PKP ALCOMPLET Košice a v zápase sa postarali azda o najväčšie prekvapenie turnaja. Zápas vyšiel Tami dokonale, preskupili zostavu a po akcii akcii Poliak - Radoš sa rýchlo ujali vedenia. Súper o tri minúty ešte vyrovnal, ale to bolo s ich strany všetko. V zápätí Tami zachytili rozohrávku Košíc a po rýchlej nahrávke Štefanovie skóroval do prázdnej brány kapitán Patráš. Košiciam neostávalo iné len vrhnúť všetko do útoku, čo sa im zakrátko vypomstilo. Brankár Majling zneškodnil šancu súpera, cez celé ihrisko našiel Patráša a ten nemal problém prelobovať brankára Košíc.
Výsledok štvrťfinále: TAMI BB - PKP ALCOMPLET KOŠICE 3:1

góly: Patráš M. 2,Radoš R.

 

Banskobystrické Tami prekvapilo Vyšné Ružbachy a vyradilo z bojov košického ligistu. Vyčerpané mužstvo, ktoré po zraneniach dohrávalo štvrťfinále len so šiestimi hráčmi si však uvedomovalo svoje šance v semifinále. Na dne svojich síl sa dohodli s organizátormi a priateľsky pustili do semifinále porazené PKP Alcomplet Košice.

 

Nikto im však nemôže uprieť, že v konkurencii 11 špičkových tímov prebojovali do nejlepšej štvorky. PKP Alcomplet nakoniec skončili na 3. mieste, RCS Košice B, ktorým podľahli 0:4 si vybojovali prvenstvo.

 

Skutočnosť, že prepustili miesto v semifinále inému tímu Milan Patráš neľutuje: „Aj tak máme obrovskú skúsenosť a zážitok hrať proti majstrovi Slovenska vo futsale,” vyjadril sa pre Bystricoviny.sk. Ako ďalej povedal, v turnaji si mohli skonfrontovať malý futbal v Banskej Bystrici s futsalom na východe Slovenska: „Povedal by som, že u nás sa hrá oveľa čistejšie a hlavne menej fyzicky náročnejšie. Cez to všetko sme čiastočne dokázali toto nahradiť futbalovým umením, dlhoročnými skúsenosťami s malým futbalom a nakoniec aj bojovnosťou v celom turnaji. V obrane bol výborný Walter Poliak, ktorý bol doslova pilierom našej defenzívy a ešte dokázal podporovať aj naše útočné snaženie. Dobre mu sekundoval Andrej Výboch z Capanegry a nebyť nešťastného zranenia Miša Sásika z Ikaru, mohlo to byť v defenzíve ešte lepšie. V útoku sme poskladali dvojice so skúsenosťou a mladíckym elánom. Najväčšiu oporu sme však cítili na brankárskom poste, keď Miňo Majling privádzal súperových hráčov do zúfalstva. Na rozdiel od iných brankárov na turnaji, ktorí lopty väčšinou vyrážali, on všetky zbieral do svojich rúk a zakladal naše útoky.”

 

Hráči štyroch banskobystrických tímov sa spojili, aby spravili banskobystrickému malému futbalu dobré meno. „Všetci sme ťahali za jeden koniec a z turnaja sme odchádzali s dobrými pocitmi. Určite sme malému futbalu v Banskej Bystrici hanbu neurobili,” uzatvára svoje rozprávanie o úspechu na turnaji Milan Patráš.

 

Patráš sa vyjadril aj k postupu tímu 1. MK Tami, ktorý ako jediný dokázal poraziť tím NF BYSTRICOVINY, do III. ligy. „Ešte nevieme, či ju vôbec budeme hrať. Je nám ťažko opustiť KIA Arénu. Na zápasoch sa schádzajú celé naše rodiny a vieme spolu posedieť aj po zápasoch. Nie je to o alkohole, ale o priateľoch a aktívnom trávení voľného času. Väčšina mužstva má v malom futbale už svoje odohraté a mladí hráči sa môžu len priučiť, aj keď s prehrou. S takýmto vedomím sme cestovali aj do Ružbách, kde sme počítali s oveľa horšími výsledkami a dopadli sme nad naše očakávania.”

majlo: to tami: Chcel by som poďakovať mužstvu Tami, že som sa spolu s ním mohol zúčastniť turnaja vo Vyšných Ružbachoch a zmerať si sily proti slovenskému majstrovi v malom futbale a iným účastníkom najvyššej súťaže. Pre mňa šlo skutočne o skvelý futbalový zážitok podporený dobrou partiou, výbornými futbalistami v tíme Tami a super atmosférou turnaja. Ešteraz díky

Halu pokrstili majstri víťazstvom portál - futsalslovakia
(ma)
Letný futsalový turnaj RUŽBACHY FUTSAL OPEN mal tentoraz skvelé obsadenie, čo zaručilo veľmi dobrú úroveň. Novú športovú halu vo Vyšných Ružbachoch víťazstvom v sobotu 25. júla symbolicky pokrstil úradujúci majster Slovenska RCS Košice. Štartovalo 9 mužstiev, z nichdva tímy RCS, klubu, ktorý sa pripravuje na augustovú skupinu UEFA Futsal Cupu na Cypre. Predstavil sa i noví účastníci slovenskej extraligy PKP Alcomplet Košice, ďalej MFsK Nitra, ale aj ambiciózna Tami Banská Bystrica a z východu účastníci regionálnej 3 B Extraligy, Športhala Košice, Dukla Sabinov, OV SZM Poprad a domáce Vyšné Ružbachy.
   Z A skupiny do semifinále postúpilo bez prehry áčko RCS a s ním aj Nitra. Športhala doplatila na prehru 1:2 v úvodnom zápase s Nitrou. V súboji Popradu a domácich rozhodli o 4. mieste v skupine skúsenosti Popradčanov. Ak však nadšenie z futsalu v Ružbachoch nepoľaví, mužstvo vedené trénerom Pajonkom má sľubnú perspektívu.
   Zo skupiny B postúpili podľa predpokladov RCS B a PKP Alcomplet. Prekvapujúco dobre však zahrala Tami Banská Bystrica a dokázala vzostup futsalu vo svojom meste. Pre Duklu Sabinov to bol prvý väčší turnaj a naberanie futsalových skúseností.