Choď na obsah Choď na menu
 


ARCHÍV 2008 - 2009

27. 1. 2009

Milo: zapas TAMI - No Fear bol bezosporu zapasom jesene, ak nie roka z celeho vyberu KIA areny... ako z pohladu TAMI, tak aj No Fear... aj ked som osobne tipoval 11:7 pre No Fear, TAMI si vyhrat plne zasluzili...

 

Bilancia jesennej časti 2008/2009

Naše prianie sa stalo skutočnosťou. Po poslednom zápase jesennej časti sme skončili na prvom mieste v tabuľke IV. B ligy, čo je určite úspech pre nováčika súťaže. Je príjemné zimovať na špici tabuľky. Káder sa skonsolidoval a nebiť vylúčenia nášho najlepšieho hráča Poliaka Waltera ( pauzoval tri zápasy ), naše výsledky mohli byť ešte výraznejšie. Mužstvo však dokázalo svoju silu, a potiahlo zápasy ako kolektív. V streleckej tabuľke je na tom najlepšie Patráš M. keď dokázal v ôsmích zápasoch rozvlniť sieť súperov 30 krát. Za ním nasledujú Radoš R. 15 x, Poliak W. 14 x, Martiška M. 11 x a Kamenský J. 10 x. Je to však výsledok hry celého mužstva. V bránke sa dobre zhostil svojej úlohy ( až na zaváhanie v čase Radvanského Jarmoku ) Štefanovie M., ktorý sa dokázal zapísať aj do streleckej listiny, keď skóroval s pokutového kopu. V obrane štandartné výkony podávali Vetrák, Bokor a Mužla. Najmä posledne menovaný svojimi nevyspytatelnými kľučkami, pri svojich výpadoch na bránu súperov, privádzal ich obrancov do role štatistov. V útoku sa dalo spoľahnúť na nášho Ravaneliho - Kameského Juraja, ktorý dokázal streliť gól aj z nemožného. Dobre sa predviedli aj mladíci Martiška a Radoš. Aj keď niekedy nastupovali na zápas s trenírkami naopak, boli vždy prínosom mužstva. Legionári z Lučenca boli tiež prínosom, aj keď by bolo vhodné zohnať nejakého sponzora, najlepšie zo slovnaftu, aby mohli častejšie dochádzať na zápasy. K najdôležitejšiemu zápasu s NO FEAR je výstižný komentár od Mila Hlaváčka napísaný na začiatku stránky.

Sezóna 2008 - 2009

Dvadsať zápasov - dvadsať výhier. Tak sa dá stručne zhodnotiť naše vystúpenie v prvej sezóne IV. B ligy malého futbalu. Čo viac si športovec môže želať? Aj keď niektoré zápasy boli dosť ťažké, ukázala sa sila kolektívu a hlavne dlhoročné skúsenosti s malým futbalom, ktoré sme dokázali pretaviť na víťazstvo v súťaži.

Bola to naša prvá sezóna v malom futbale a pravdepodobne sa už nezopakuje, pretože rôčky budú len pribúdať a obhájiť úspechy s tejto sezóny bude veľmi ťažké.

Predtým ako uvediem štatistiky, chcem ako vedúci mužstva poďakovať všetkým spoluhráčom za prístup počas celej sezóny.

Nesmiem opomenúť ani KIA ARÉNU a jej prevádzkovateľov, kde sme našli príjemné prostredie na aktívny oddych.

ŠTATISTIKY:

 

1. TAMI 1.MK    20    20      0      0    207 : 64    60

M. Patráš 73, J. Kamenský 29, R. Radoš 25, W. Poliak 23, R. Fudor 17, M. Martiška 12, J. Vetrák 12, P. Mužla 6, P. Bokor 5, M. Štefanovie,  + 5 gólov kontumácia

V súťaži sme mali druhý najlepší útok a najlepšiu obranu.

Pred sezónou sme vyhrali URPINER CUP, ktorý budeme obhajovať koncom augusta 2009.

V zimnej prestávke sme ako víťazi jesennej časti IV. B ligy uspeli aj na Turnaji o pohár primátora, kde nás len vo finále zastavil účastník extraligy - NERA Devils.

11.7. 2009 usporiadame v KIA aréne 1. ročník TAMI CUPu.

 

KIA Arena Cup zostal v Bystrici

Dvaja hráči z nášho mužstva Poliak Walter a Patráš Milan dostali pozvanie od mužstva VKK na výpomoc v tomto turnaji.

10. August 2009

Vo finále sa stretli tímy z B. Bystrice a Zvolena, pohár vďaka VKK ostal pod Urpínom.

 

Dvanásť tímov bojovalo v sobotu, 8. augusta o víťazný KIA Arena Cup, vecné i finančné ceny. Po odohratí zápasov v skupinách začali v horúcom slnečnom počasí zápasy o nižšie priečky, v súboji o 11. miesto zvíťazil tím Adrenalín 7:3 a Pizzéria Evijo tak obsadila až poslednú priečku. Deviaty skončil Hellius, ktorý porazil Erimu 6:1. Zvyšných osem tímov postúpilo do štvrťfinále.

 

Vo vyraďovacích bojoch sa hral kvalitný futbal a súboje boli plné napätia. Hladko síce postúpili Euroteam i VKK, mladíci z Capanegry však Hornú porazili iba 2:1 a North Stars postúpil cez BB Aqex až po pokutovom rozstrele.

 

Štvrťfinále:
Euroteam ZV - Kotalští Orli 7:2
VKK - Uhlisko 7:0
Capanegra - Horná 2:1
BB Aqex - North Stars 2:3 na pokutové kopy

 

V semifinále zaujal súboj Euroteamu Zvolen a mladého tímu Capanegra. Capanegra ešte minulý týždeň zvíťazila v Holiday cupe a mala najvyššie ambície. Skúsení hráči Euroteamu Zvolen však v napínavom súboji vyradili mladú krv po víťazstve 2:1. VKK postúpilo do finále suverénnym spôsobom po výsledku 7:0 nad North Stars.

 

Semifinále:
Euroteam Zvolen - Capanegra 2:1
VKK - North Stars 7:0

 

V zápase o 3. miesto potvrdili svoju kvalitu hráči Capanegry a po výsledku 6:2 nad North Stars si odniesli finančnú odmenu 50 eur.

 

Vo finále sa očakával tvrdý súboj medzi VKK a zvolenským Euroteamom. Domácich VKK (ako sme sa dozvedeli od hráčov ide o skratku pre „Vyškerený kaukazský kocúr”) hnala dopredu partia fanúšikov i fanyniek a i na prejavoch zvyšku obecenstva bolo zrejmé, že odmietajú, aby víťazstvo získal zvolenský tím. Tím VKK presvedčil už v prvých dvoch minútach, keď po rýchlych góloch bolo už 2:0. VKK potom už dohrávalo zápas s dôrazom na kvalitnú obranu a v zvyšných minútach padli už len dva góly - jeden do siete VKK a jeden do brány Euroteamu Zvolen. Po dvoch góloch Zlevského a jednom Patrášovom ostal pohár v Banskej Bystrici a začali oslavy hráčov a fanúškov VKK. Víťaz si odniesol pohár a finančnú cenu 150 eur, porazený Euroteam 100 eur, ktoré venovala firma Motor-Car Banská Bystrica, hlavný sponzor podujatia a odovzdala zástupkyňa firmy A. Dobríková.

 

 

 

 

VÝSLEDKY 1. ROČNÍKA FLATY CUP 2009  15.8.2009

1.miesto: TAMI
2.miesto: SRŠNE
3.miesto: VKK

Za pekného slnečného počasia sa na 1.ročníku turnaja FLATY CUP, ktorého hlavným organizátorom bol Roman Odler zúčastnilo 10 mužstiev. Po odohrahratí zápasov v základných skupinách nasledovali štvrťfinálové súboje. Prekvapením turnaja bolo vyradenie Dromedárov a 1FC Stoka už po základnej časti.

Výsledky štvrťfinále boli nasledovné:
TAMI-FLATY 5-1
/ Hakel, Poliak, Radoš, Vetrák, Martiška- Odler/
SRŠNE- VTT 3-2 /Balla2x, Baran- Zmajkovič, V. Kosec ml./
VKK- Výber Enza 5-1 / Zlevský 3x, Kibo, Mino Lago - Marcel/
Multivitamín FC - Colo Colo 5-2 / Ninja, Filip, Brano Krajčír 3X - Miro Šimaček, Roman/

V semifinálových zápasoch
bolo jednoznačným šlágrom stretnutie medzi TAMI a VKK. Úspešnejším mužstvom bolo tentokrát TAMI vedené W. Poliakom, ktoré porazilo VKK v pomere 3-0 / Radoš, Poliak, Vetrák/. V druhom semifinálovom zápase porazil horehronský výber /SRŠNE/ prekvapenie turnaja mužstvo MULTIVITAMÍN FC v pomere 3-2 / Balla, Podstavek, Štulajter -B. Krajčir 2x/.

V zápase o 3 miesto pod umelým osvetlením vyhralo VKK nad mužstvom MULTIVITAMIN FC v pomere 4-2 / Ivan Lagovský 3x, P. Zlevský - E. Šulko, B. Krajčir/.

Vo FINÁLE turnaja po dramatickom zápase zvíťazilo mužstvo TAMI nad ŠRŠNAMI 2-1 / Martiška, Gero - M. Havran/. V záverečnom ceremoniáli turnaja hlavný organizátor Roman Odler vyhodnotil najlepšieho brankára FUXA z Multivitamínu a najlešieho hráča turnaja P. Zlevského z VKK, ktorým odovzdal vecné ceny. Následne odovzdal poháre pre mužstvá umiestnené na 1, 2 a 3 mieste. Turnaj pokračoval v KIA ARÉNE do neskorých večerných hodín.